Warning: Creating default object from empty value in /home/natvanne/subdomains/projekt.natverkstan.net/wpmu-settings.php on line 45
Välkomna på öppna föreläsningar | Kulturverkstan

Välkomna på öppna föreläsningar

Tis 3 mar 13-15 I Love You, besök från Rigas musikliv

Dace Volfa är en del av trion bakom konceptet I Love You från Riga som startade som en motreaktion på den stela, statliga kulturen som präglat de baltiska länderna i många år. Sedan 2003 driver de ett spelställe, Bar I Love You, där de kör konserter varje vecka – och har gjort så sedan starten. I takt med att klubbens popularitet har växt har man tvingats skaffa större lokaler två gånger. I tillägg släpper man baltisk musik på etiketten I Love You Records och har på den vägen fångat det unga Baltikum. ILY Rec har många populära släpp bakom sig – skivor som även utmärkt sig på en internationell nivå. ILY-konceptet har även hittat ett hem på de största festivalerna i Baltikum, och man bokar både baltiska och utländska akter till sina scener.

Ons 11 mar 09-13 Praktisk ekonomi ur ett internationellt perspektiv

Paul Bogen, Kulturprojektledare med över 30 års erfarenhet inom Cultural Management i England och Europa. Paul’s specialities and main interests are finance, buildings, strategy and alternative business models to public funding. Clients have included Cambridge University, The EC Culture programme, The Arts Council of England, The Marcel Hicter Foundation, The Asia Europe Foundation, Culture Action Europe, Melkweg, Amsterdam and Trans Europe Halles, Sweden. Currently Paul is the project manager for Engine Room Europe, a three-year, €2 million, budget project on independent culture in Europe and The Business of Art, a capacity building project in St.Petersburg.