Warning: Creating default object from empty value in /home/natvanne/subdomains/projekt.natverkstan.net/wpmu-settings.php on line 45
Karin Dalborg ny VD för Nätverkstan | Kulturverkstan

Karin Dalborg ny VD för Nätverkstan

Karin Dalborg som i många år framgångsrikt varit verksamhetsledare för Kulturverkstan blir ny VD för Nätverkstan, organisationen som driver utbildningen. Grattis Karin! Grattis Nätverkstan! Grattis Kulturverkstan!

Nätverkstan Kultur i Göteborg – ett av landets främsta resurscentrum för småskalig publicistisk, konstnärlig och kulturell verksamhet – har till ny VD utsett Karin Dalborg. Karin har sedan början av 00-talet lett utbildningsavdelningarna Globalverkstan och Kulturverkstan. Vid sidan av jobbet har hon sedan uppväxten uppvisat ett starkt engagemang för rättvise- och yttrandefrihetsfrågor. Karin nominerades nyligen av tidningen Chef till priset som landets främsta ledarutvecklare.

Nätverkstans styrelseordförande, David Karlsson, säger i en kommentar:
- Vi är glada över att ha lyckats rekrytera Karin Dalborg till den här nyckelpositionen. Efter en noggrann process, som innefattat intervjuer med många kvalificerade sökande från hela landet, kom en enig styrelse till sist fram till det här beslutet.

Nätverkstan Kultur erbjuder utredningskompetens, praktiska verktyg och såväl kamerala som tekniska tjänster till det kulturliv, som man ser sig som en del av. Under mottot att utgöra ”såväl olja
som grus i det kulturpolitiska maskineriet” verkar Nätverkstan både i Sverige och internationellt för en kritisk offentlighet, för radikal demokrati samt konstnärligt och kulturellt utmanande verksamhet. Ett exempel på internationella samarbeten är ”European Cultural Leader”, ett initiativ av Karin Dalborg där Nätverkstan tillsammans med europeiska parter just nu arbetar fram ett nytt koncept för en europeisk kulturledarutbildning.

För ytterligare information kontakta:
David Karlsson, styrelseordförande Nätverkstan
0768-93 47 68
david.karlsson@natverkstan.net